1 Şubat 2013 Cuma

Kızıl Saç Rengi


Kızıl saç rengi, tonunun doğru seçilmesinin çok önemli olduğu saç rengidir. Doğru kızıl saç rengi seçildiğinde , kızıl saç rengi herkese yakışır.

İçinde sarı renk pigmentlerin bulunduğu kızıllar,sonbahar ya da ilkbahar kadını dediğimiz, yüzünde çilleri olan kadınlarda daha çok yakışacaktır. Sonbahar ya da ilkbahar kadınlarının ten renkleri, genellikle "sıcak" alt tona sahiptir. Bu yüzden içinde sarı renk pigmentler bulunan kızıllar daha çok yakışacaktır ve daha doğal duracaktır. Örneğin, bakır kızıl, İrlanda kızılı gibi renkler bu grupta yer alabilir.


Kış ya da yaz kadını kategorisinde yer alan kadınlar, yani soğuk alt tona sahip kadınlar, içerisinde mavi renk pigmentlerinin yoğun olduğu kızılları tercih etmeliler. Örneğin, viyole kızıl, mora bakan kızıllar, şarap kızılı gibi canlı kızıl renkleri bu grupta yer alabilir.

BEDÜK'ÜN SON KLİBİNİ İZLEDİNİZ Mİ?

Kimler kızıl saç renginden uzak durmalı?

Cildinizde pembe renk çok hakim bir tonsa, kızıl saç rengi pek tavsiye edilmez. Ayrıca kızıl saç rengi, yüzü ay gibi aydınlatır. Bu yüzden, kızıl saç rengi tıpkı siyah saç rengi gibi yüzdeki kırışıklıkları ön plana çıkarır. Burada dikkatli olmak gerekir.

Hangi kızıl daha uygun?


Kuaföre gittiğinizde "kızıl saç istiyorum" dediğinizde bu çok genel bir tabir oluyor. Kızıl saçın tonlarına bir göz atalım.

Ton 2 : Bu tonlar siyaha oldukça yakındır.

Ton 3 : Viyole kızıl, Koyu şarap kızılı

Ton 4: Soğuk koyu kırmızılar

Ton 5: Kestane Kızıl Saç Rengi

Ton 6 'dan 7'ye : Sıcak kırmızılar (bakır kızıl)

Ton 7'den 9'a : Çilek sarısı

Kızıl saç renginde ton 1 ve ton 10 yoktur. Çünkü ton 1 siyah, ton 10 beyaz sarıdır.

Açık tenli iseniz ve de sıcak bir tene sahipseniz çilek sarısı, sıcak kırmızılar, bakır kızıllar size yakışacaktır. Soğuk bir alt tonunuz varsa, ve özellikle pembe bir cilde sahipseniz kızıllar çok tavsiye edilmez. Böyle bir durumda, kesinlikle kızıl olsun istiyorsanız, kestane kızıllar daha çok yakışacaktır. İçinde mavi renk pigmentleri bulunan kızılları tercih etmenizde fayda olacaktır.

Buğday tenli iseniz, bakır kızıl saç rengi, kestane kızıl saç rengi size de yakışacaktır.

Esmer tenli iseniz, kestane saç rengi üzerine kızıl gölgeler sizi güzel gösterebilir. Daha koyu kızıl renklere yönelmelisiniz. Viyole kızıl, şarap kızılı gibi renkler yakışacaktır.

KESTANE KIZIL SAÇ RENGİ


ÇİLEK SARISI
Jessica Chastain saç rengi

SOĞUK KOYU KIRMIZI

 KOYU ŞARAP KIZILI

BAKIR KIZILLAR


Bakır kızıl saç rengi






Şubat 01, 2013 / by / 23 Comments

23 yorum:

  1. Merhabalar, beyaz tenli ve kahverengi gözlüyüm, yüzümde yer yer kırmızılıklar var, heyecanlanınca falan iyice kızarırım, diğer yazılarınızdan soğuk cilt tonuna sahip olduğumu öğrendim. Şu an saçım bakır, çok isteyerek boyattım ama şimdi gözüme pek hoş görünmüyor. Sizce bu bilgiler ışığında koyu kahverengiye dönmeli miyim?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Soğuk alt tona sahipseniz ve beyaz tenliyseniz, koyu ve küllü renkler çok yakışır. Açık renkler kullanmak isterseniz, küllü renklere yönelin. Koyu renklerde küllü renkler de sıcak renkler de yakışacaktır. Sonuçta beyaz tenlisiniz ve bunun çok avantajı var. ANCAK kırmızı veya pembe bir cildiniz varsa küllü renkler tavsiye edilir.
    Bakır gibi dikkat çekici bir renkten kahverengi gibi sıradan bir renge dönmektense, cesaretiniz varsa mavi-siyah rengi denemenizi tavsiye ederim. Ancak siyahın dönüşü yoktur biliyorsunuz. Beyaz tenli olduğunuz için koyu kahverengi de yakışacaktır.

    YanıtlaSil
  3. merhaba soluk beyaz tenliyim. şu andaki saç rengin nar çiçeğinin iyice akmış hali. açık kahve-kızıl arası gibi. aynı yukarıdaki,ilk fotoğraftaki gibi bir saç rengi istiyorum. saçıma yakın yani. o fotoğrafa benzemesi için ne renk kullanmalıyım ve balyaj uygularsam hangi renkle aydınlık vermeliyim? teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Bu tip sorularınızı, güvendiğiniz bir kuaföre sormanızı tavsiye ederim. Klavye üzerinden verilebilecek bir cevabı yok çünkü.
    Takip ettiğiniz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,
    benim tenim sarı renkli. çok ara bir tonum var bazen oldukça beyaz bazen de esmere dönebiliyor tenim. sizin yazılarınızı okuyunca sıcak bir tene sahip olduğumu fark ettim. saçımın doğal rengi siyaha yakın bir renk ben değişiklik yapmak istiyorum ama ne beyaz ne de esmer olduğumdan çok arada kaldım . sizce bana en uygun ne olur? açık renkli bakır kızıl yakışır mı ikilemdeyim yoksa kızıl kestaneye mi boyatmalıyım daha az risk alarak? teşekkür ederim şimdiden

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,
    Saçlarınız siyaha yakın koyu bir renkse açık bakır kızıl için saçınıza açıcı işlem yaptırmanız gerekir, bu da saçı yıpratıcı bir işlemdir.
    açık renge doğru giden bir teniniz varsa, sıcak bakırlar yakışacaktır. Esmere doğru giden teniniz varsa koyu kzıl kestane tonları teninize gider,ayrıca teninizin rengini açar.
    Bazen oldukça beyaz,bazen esmer olması ilginç. Oldukça beyaz gördüğünüz zaman ne giydiğinize, nasıl makyaj yaptığınıza bakın. Oldukça esmer oldugunuzda da aynı şekilde. Ten renginizi etkileyen faktörleri belirlerseniz, ikilemden kurtulursunuz.

    YanıtlaSil
  7. merhaba dipler gelmiş karamel uçlar sarı olan saçımı dün alix 7.44 ve 6.46 karıştırıp boyandı dozunu bilmiyorum ama iğrenç kopkoyu bi renk çıktı nefret ettim ben kendimi ifade edemedim :( karamele nasıl dönebilirimmmmmmm

    YanıtlaSil
  8. mrb ben saclarımı hıc boyamadım şimdi degisiklik yapmak istıyorum sızın fikriniz ne olur esmerim kaslarımda baya siyah siz ne renk önerirsınız

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar, öncelikle yazınızı çok başarılı buldum . Sonrasında ise bir şey danışmak istiyorum , 1buçuk 2 senedir kızıl saçlara sahibim , ama hala kararsızlıgım sürüyor açık kızıl tonlarını kullanmak konusunda . Saçım şuan sonbahar kızılı ve çok esmer olmayan bir tene sahibim, ne önerirsiniz acaba .

    YanıtlaSil
  10. merhaba. ben çok beyaz bir tene sahibim. şuanki saç rengim sarı mavi gözlüyüm. kızıl renk yapmayı düşünüyorum. fakat kararsızım sizce beyaz tenlilere kızıl saç nasıl durur yada hangi ton yapsam daha iyi olur?

    YanıtlaSil
  11. merhabalar.. ben beyaz tenliyim ve oval yüz tipim var.. hemen hemen her rengin yakışacagı konusunda çevremden fikirler aldım.. şu an saçlarım karamel.. ve ben saç rengii turuncu gibi, bakır kızılı gibi yani hürremin bi iki ton açığını düşünüyorum.. bi yandanda siyah yapayım diyorum ama dönmesi zor olur diyede bi kenara bıraktım.. yardımcı olursanız sevinrim.. teşekkürler..

    YanıtlaSil
  12. merhaba
    benim tenimbeyaz... kaşlarım kara gözlerim kara ama saçlarımı kızıl yapmak istiyorum hangi tonlarda yaptırabilirim hangisi yakışır şuan saçlarım çikolata kahve

    YanıtlaSil
  13. Merhaba ben esmer tenli birisiyim koyu kahve de gözlerim var ama kızıl rengi saçımdan çok istiyorum ayrı bi hevesim var, sizce hangisi uyumlu olabilir bana fikir verir misiniz?

    YanıtlaSil
  14. merhaba, ben 16 yaşındayım ve oldukça beyaz bi tenim var. Acaba saçımı çilek sarısına boyasam nasıl olur ? Yoksa bakır kızıla mı boyamalıyım ? Saçımı ilk kez boyayacağım bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaş olarak çok erken başlamayı düşünüyorsun bırak doğal kalsın

      Sil
  15. merhaba ben nötr alt tona sahibim saçımı bakır kızılına boyatmak istiyorum ama yüzümün bazı yerlerinde kızarıklar var sizce ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  16. selam canlarım, saçlarım kıvırcık tenim esmer saçıma hangi rengin gideceğini çooook çok uzun zamandır merak ediyorum. bu koyu kızıl ile bakır soğuk kızılın arasında araftayım.yüzümde tuvarlak olduğu için kaşlarımı da boyatmam gerekir mi? ve koyu renkmi boyatmalıyım. yoksa hiç girmememelimiyim bu işe. ne dersiniz kadın karıdeşlerim. teşekkür ediyorum. dibiniz hiç gelmesin inşallah :)

    YanıtlaSil
  17. mrhaba ben yazınıza göre soguk tene sahibim. mavi göz beyaza yakın ten rengim. bir konuda fikir almak istiyorum. saçımı sarıya boyatmak istiyorum fakat yakışırmı diyede düşünmekten kendimi alamıyorum.kızılmı yoksa sarımı yapmalıyım ve tonları ne olmalı yardımcı olurmusunuz.

    YanıtlaSil
  18. merhaba ben yazınıza göre soguk tene sahibim. mavi göz beyaza yakın ten rengim var. sarı saç istiyorum fakat yakışırmı diye düşünmekten kendimi alamıyorum. oyüzdende kararsız kaldım sarmı yoksa kızılmı yapmalıyım ve tonları ne olmalı fikir verirsenz çok mutlu olurum.

    YanıtlaSil
  19. merham=ba ben beyaz tenlyim saçm saçm çokda koyu siyah deyil açık siyaha benziyor bilmek isterim kestane saç rengi gidermi bana?

    YanıtlaSil
  20. Bence de girme doğal kal.şu sıralar boyatmak in olmuş.herkes yapay bende dahil ama pişmanım. asla boyamam bir daha.doğallıktan vazgeçme

    YanıtlaSil
  21. Merhaba , benim saçım siyah , esmer , kahverengi gözlüyüm saçımın rengini değiştirmek istiyorum hangi renk yapmalıyım ?

    YanıtlaSil