13 Aralık 2012 Perşembe

2013 'ün Rengi Zümrüt Yeşili

Pantone,renk konusunda uzmanlaşmış bir firmadır ve renklerin ofset baskı sisteminde nasıl elde edileceğini formülleriyle veren renk kataloğudur. Pantone kataloğunda  Her renk belli formüllere sahiptir, parlaklık ve matlıkları bile formüllerde belirtilir.

Peki neden önemlidir Pantone?

 Promosyon ürünlerinde, renkler önemlidir, ürünlerinizde logo varsa, o logonun  gerçek renginin bulabilmesi önemlidir. Dünyanın neresinde olursanız olun Pantone numarasını biliyorsanız bu siparişi verdiğinizde aynı renk sonucunu elde edersiniz.
zümrüt yeşili



Pantone 2013'ün rengini seçti: "Zümrüt Yeşili"

"Canlı,göz alıcı ve bereketli...Denge,uyum ve iyilik hissini arttıran zarif ve güzel bir renk..." olarak tanımlıyor zümrüt yeşilini Pantone.

Hafta boyunca iç mimarlar ve renk uzmanları yılın renginin ne olacağı konusunda uzun uzun toplanıp tartışmışlar. Bazıları bu rengin Zümrüt yeşili olacağını düşünürken bazıları da yılın renginin Monako mavi olacağını tahmin etmişler. Pantone, her iki rengin de Pantone kataloglarında yer almasından dolayı mutlu olduklarını belirtmiş.
Zümrüt yeşili rengi, birçok renkle uyum içinde olabilir fakat gelecek yıllarda da devam edecek şekilde,maviler ve sarılar ile birlikte kullanılacak gibi gözüküyor.




 2013 yılı süresince  her yerde zümrüt yeşili görmeye hazırlıklı olun.

zümrüt yeşili

Aralık 13, 2012 / by / 0 Comments

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder